ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
 
Επικοινωνία

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ ΣΤΟ ΓΑΖΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΕΡΖΑΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

 

 

 

 

 

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Βαρβάρα Τερζάκη, μίλησε στους Ρεθυμνιώτες του Ηρακλείου την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007 στην Πλατεία Δημαρχείου Γαζίου, σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό εκδήλωση, την οποία χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιάννης Κουράκης λέγοντας τα εξής:

 

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα τη πρόσκληση της Βαρβάρας Τερζάκη να χαιρετήσω τη σημερινή συγκέντρωση.

Και αποτελεί η αποδοχή  αυτής συνέπεια, όχι μόνο της φιλικής μας σχέσης, αλλά πιο πολύ  της βεβαιότητας ότι η Βαρβάρα η Τερζάκη φέρνει στη πολιτική κάτι καινούργιο. Κάτι αυθόρμητο, ειλικρινές και ελκυστικό που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος.

Είναι ένα άρωμα ευαισθησίας, αξιοπρέπειας και σεβασμού στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Όλα δηλαδή τα στοιχεία εκείνα που λείπουν σε μεγάλο βαθμό από το πολιτικό μας τοπίο, κι ίσως αυτός είναι ο κύριος λόγος, που ο απλός άνθρωπος στις μέρες μας, αποστασιοποιείται  από την πολιτική.

Όλα αυτά, μαζί με το ήθος, τη φυσική της ευγένεια, τη βαθειά γνώση των προβλημάτων, λόγω της παρουσίας της στην ηγεσία φορέων και συλλόγων με έντονη πολιτιστική και ανθρωπιστική δράση, την καθιστούν πολύτιμη μονάδα στην προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου για τη «Νέα Αλλαγή», που έχει αφετηρία τις 16 του Σεπτέμβρη

Γιατί, όπως αποδεικνύει η μακρά κοινωνική και πολιτική  διαδρομή, οι ιδέες και οι προτάσεις μόνο, δεν είναι επαρκείς για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα.

Είναι ανάγκη να υπάρξουν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα τις υπηρετήσουν με ήθος, με αφοσίωση, με δυναμισμό και συνέπεια.

Πρόσωπα που δεν διστάζουν να έλθουν σε σύγκρουση, όταν χρειασθεί, με παρωχημένες αντιλήψεις και βολικές αγκυλώσεις.

Πρόσωπα που συναισθάνονται το κορυφαίο ρόλο της πολιτικής στον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, και τη μεγάλη της ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Πρόσωπα που έχουν τη δύναμη να υποτάσσουν το ατομικό στο συλλογικό, το ¨εγώ¨ στο ¨εμείς¨.

 

Φίλες και Φίλοι,

στο βιογραφικό της Βαρβάρας απεικονίζεται η  πλούσια δράση της σε διάφορους τομείς.

 

Σπούδασε στην Αθήνα δημοσιογραφία και συνέχισε στο Λονδίνο με μεταπτυχιακές  σπουδές στην Επικοινωνία.

Επί είκοσι και πλέον χρόνια είχε κορυφαίο ρόλο στην Διεύθυνση επικοινωνίας  του Ομίλου Βαρδινογιάννη και ανέπτυξε διεθνή δραστηριότητα.

Το 2000 ίδρυσε την εταιρεία DIALOGOSCommunication με αντικείμενο την Επικοινωνία και τη Διαφήμιση

Συνεργάστηκε με γνωστές προσωπικότητες της πολιτικής πνευματικής και οικονομικής ζωής της χώρας και οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Διεθνή Συνέδρια και Συμπόσια, όπου ανέδειξε τα πολιτισμικά στοιχεία της Κρήτης και της Ελλάδος.

Με συνεργασίες υψηλού επιπέδου σε Ευρώπη και Αμερική, συνέβαλε στην προβολή και προώθηση της Κρήτης και στην υποστήριξη βασικών προϊόντων της, όπως το Κρητικό Ελαιόλαδο.

Ανέλαβε τη χορηγία Επικοινωνίας που αφορά σημαντικούς θεσμούς που αναδεικνύουν την κοινωνία της Κρήτης, όπως, το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, η Ιατρική Εταιρεία Χανίων, το Διεθνές Συνέδριο για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της μεγαλονήσου, κ.α..

 

Διατηρούσε και διατηρεί έντονο ενδιαφέρον για την ιστορία, τη φιλοσοφία, τη ποίηση, την έρευνα του Λαϊκού και Λαογραφικού Πολιτισμού της Κρήτης, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και το περιβάλλον.

Απόδειξη της ευαισθησίατης για το περιβάλλον αποτελεί  ο προεκλογικός της αγώνας και τα ερεθίσματα που περνά μέσα από τις αφίσες, τα μηνύματα και την προσωπική της παρουσία.

Στο σημερινό αγώνα του ΠΑΣΟΚ με το Γιώργο Παπανδρέου για τη ¨Νέα Αλλαγή¨, είναι απαραίτητο να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή γυναίκες, με την προσωπικότητα, τα χαρίσματα και τις ευαισθησίες της Βαρβάρας Τερζάκη.

Μια πολίτη με υψηλό αίσθημα ευθύνης, εργατικότητα και ήθος.

Μια πολιτικό με ευαισθησίες, ικανότητες, δυναμισμό και ταλέντο να δίδει λύσεις στα προβλήματα.

Έναν άνθρωπο, που με την παρουσία του καταξιώνει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και την αναδεικνύει σε κορυφαία λειτουργία της κοινωνίας, γιατί να συγκεντρώνει στο πρόσωπό της τρεις κύριες αρετές:

Το Πάθος γι’ αυτό που κάνει.

Αίσθημα ευθύνης απέναντι σ’ αυτούς που εκπροσωπεί, και

Την Αίσθηση του μέτρου, που γι’ αυτή ήταν, είναι και παραμένει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

 

Γι’ αυτό και στη μέχρι τώρα πορεία της:

·        Κέρδισε ειλικρινείς φίλους, και

·        Απετέλεσε υπόδειγμα αξιοπρέπειας, ευγένειας και ανθρωπιάς.

 

 

 

 

Φίλες και φίλοι

ζούμε σε μια περίοδο που προσπαθούν διάφοροι, από πολλές κατευθύνσεις, να απαξιώσουν τη πολιτική και τους πολιτικούς.

 

Ιδιαίτερα τους πολιτικούς εκείνους που έχουν το σθένος να αντιστέκονται σε επιρροές και σκοπιμότητες και να υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών και μόνο.

Τους πολιτικούς που προχώρησαν μόνοι τους και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του απλού ανθρώπου.

Με την αγωνιστική τους παρουσία και τον προσωπικό τους αγώνα.    

Με την εντιμότητα και την καθαρότητα τους.

Με την ειλικρίνεια και την αμεσότητα τους.

Με τον σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Αυτοί οι πολιτικοί, όπως η Βαρβάρα Τερζάκη, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων και, η παρουσία σας σήμερα εδώ, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει.

 

 

 

Είμαι βέβαιος για τη μεγάλη Νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για την Νέα Αλλαγή στις 16 του Σεπτέμβρη και για την προσωπική επιτυχία της Βαρβάρας Τερζάκη

 

 

© 2007 - easyweb team