ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
 
Επικοινωνία
Επιστολή προς τις Γυναίκες του Ρεθύμνου

Αγαπητές Ρεθεμνιώτισσες,

Στην προεκλογική περίοδο συχνά συζητούνται θέματα μικρής αξίας για την ζωή και την ανθρώπινη σχέση, ενώ προβάλλονται άλλα αναντίστοιχα με τις ανάγκες μιας σύγχρονης κοινωνίας. Επικοινωνώ μαζί σας όχι μόνον ως γυναίκα, αλλά ως υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με ευαισθησίες  για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Επιλέγω αυτή την γραπτή επικοινωνία για να συζητήσουμε θέματα που οξύνονται διαρκώς και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας και ιδιαίτερα της ζωής της γυναίκας, στο μεταβαλλόμενο σήμερα επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Μέσα σ΄ αυτό το περιβάλλον του υψηλού επαγγελματικού ανταγωνισμού, της διαρκούς έντασης στην παραγωγή και τεχνολογία, η Ελληνίδα, η Ρεθυμνιώτισσα αναζητά διεξόδους, όχι για μια χειραφέτηση που έχει κατακτήσει, αλλά για τρόπους υποστήριξης των πολλαπλών κοινωνικών, επαγγελματικών και οικογενειακών ρόλων της.

Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε τις μελέτες των Πανεπιστημίων και άλλων ερευνητικών οργανισμών, για να διαπιστώσουμε τις επιδράσεις αυτής της συναισθηματικής και ψυχικής έντασης, στη σωματική και ψυχική υγεία της Ελληνίδας, αφού προσωπικά βιώνουμε την έλλειψη χρόνου, ανάπαυσης και κατανόησης συχνά σ΄ ένα τοπίο αφιλόξενο για την Γυναίκα.

Θα είναι μεγάλη χαρά για μένα,  εάν ενώσετε την φωνή σας με την δική μου για

·    φροντίδα της μητρότητας με υποστήριξη υπηρεσιών στο σπίτι με το συντονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

·    δημιουργική απασχόληση της γυναίκας χωρίς διακρίσεις στο δικαίωμα της εργασίας και με σεβασμό της αξιοπρέπειας της.

·    υποστήριξη της οικογένειας και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (ηλικιωμένοι και παιδιά) με την ανάπτυξη κατάλληλων δομών και με το συντονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

·   ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας και φροντίδας της γυναίκας με την δημιουργία καινοτόμων και ευέλικτων υπηρεσιών προαγωγής της υγείας, στον τόπο εργασίας και στο σπίτι.

Το ΠΑΣΟΚ και η νέα πολιτική πρόταση του Πρόεδρου μας Γιώργου Παπανδρέου, αποτελούν  την εγγύηση.

Η ψήφος σας, θα μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ για το Ρέθυμνο. Να αγωνιστώ για περισσότερη προστασία της Πολύτεκνης μητέρας, της αγρότισσας, Να αγωνιστώ για ίσες ευκαιρίες στους νέους, Να αγωνιστώ και να προστατεύσω τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας,

Θα αγωνιστώ, Θα ονειρευτώ μαζί σας.

 

 

 

 

© 2007 - easyweb team