ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
 
Επικοινωνία
Εφημερίδα Κρητικά Νέα

 Πως αποφάσισατε να ασχοληθείτε με την ενεργό πολιτική;

Πάντα ήμουνα ενεργός πολίτης και η ανάμειξή μου στην ενεργό πολιτική ήταν μια πρόκληση που αποδέχθηκα, καθώς με ενδιαφέρει ο τόπος μου και ήθελα να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για ενεργό πολίτη με ενθουσιάζει και είναι ακριβώς το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε να εμπνεύσουμε δηλαδή τον πολίτη να ασχοληθεί εκ νέου με την πολιτική, αλλά όχι αφισοκολλητής, αλλά ως φορέα ιδεών και φαντασίας.

Επίσης πρέπει να πω ότι η εισβολή του Γ. Παπανδρέου στο πολιτικό τοπίο με ανατρεπτικές ιδέες που για μένα είναι άκρως ελκυστικές, μου ενισχύει την απόφασή μου να ασχοληθώ ενεργά στη πολιτική. Ο στόχος για αυτή την τετραετία είναι η συμμετοχική δημοκρατία και γι’ αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί.

 

Πιστεύετε ότι η παρουσία σας στο Ρέθυμνο μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα;

Στο Ρέθυμνο λένε ότι κάθε κλαρί έχει και το δικό του σκιανό. Θέλω να πω με αυτό ότι κάθε νέα υποψηφιότητα νέα δεδομένα κομίζει. Το πόσο μεγάλα ή μικρά είναι αυτό θα κριθεί. Πάντως προσωπικά είμαι χαρούμενη που μου δόθηκε η δυνατότητα να εκτεθώ στο ψηφοδέλτιο και να έχει την δυνατότητα ο πολίτης σε πρώτη φάση να κρίνει τις ιδέες μου και τις προσδοκίες που έχω για τον τόπο μας και σε δεύτερη ελπίζω να μου δώσει την ευκαιρία να δοκιμαστεί και η αποτελεσματικότητά μου.

 

Λέγεται ότι η επιλογή σας ως υποψηφίας έγινε από τον κ. Γ. Παπανδρέου. Είναι αλήθεια;

Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση, όμως με τιμά εξαιρετικά αυτό που λέτε. Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ένας εξαιρετικός πολιτικός αναγνωρισμένος διεθνώς για την αποτελεσματικότητά του σε δύσκολα προβλήματα. Επίσης έχει την κουλτούρα του εθελοντισμού της αλληλεγγύης, της κοινωνίας των πολιτών, αρχές που όχι απλώς με βρίσκουν σύμφωνη, αλλά με ενθουσιάζουν. Προσωπικά λοιπόν θέλω να στρατευθώ με όλες μου τις δυνάμεις σ’ αυτή την προσπάθεια, που με εμπνέει εμένα, αλλά νομίζω και τους πολίτες.

 

Πως μπορείτε να βοηθήσετε το Ρέθυμνο και ποιες οι εντυπώσεις σας από το Ρεθυμνιώτικο λαό;

Να αρχίσουμε από απλά πράγματα. Αγαπώ, τιμώ και αγωνίζομαι για το Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο παράγει πολιτισμό πρέπει να προστατεύσουμε τον πολιτισμό του και να παράξουμε το μέλλον του.  Πρέπει να σας πω ότι και χωρίς να είμαι υποψήφια προς αυτή την κατεύθυνση έχω συμβάλει. Το Ρέθυμνο επίσης παράγει εξαιρετικά προϊόντα, κτηνοτροφικά, γεωργικά κ.λπ. Η προσπάθεια λοιπόν είναι πως θα τα βοηθήσουμε να γίνουν επώνυμα, πράγμα που σημαίνει άλλο εισόδημα για τον παραγωγό. Είναι ένας τομέας που έχουμε μείνει πίσω όσο αφορά δηλαδή την τυποποίηση των προϊόντων και την εξαγωγή τους ως επώνυμα.

Ο τουρισμός είναι ένας άλλος τομέας που μπορούμε να αναπτύξουμε και να τον διευρύνουμε και την χειμερινή περίοδο, καθώς έχουμε αυτές τις δυνατότητες. Πρακτικά όμως αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ενθαρύνουμε και την ιδιωτική πρωτοβουλία να έρθει και να επενδύσει στο νομό. Το καλό κλίμα μας επιτρέπει τουρισμό και για τον χειμώνα, όμως ο τουρίστας πρέπει να βρίσκει και οργανωμένα πράγματα για να ασχοληθεί, είτε αυτά είναι σπορ, είτε είναι θεάμαα κ.λπ. Αν το καταφέρουμε αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας, εισόδημα, ανάπτυξη.

Οι νέες τεχνολογίες είναι ένας άλλος τομέας στον οποίον έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε. Μην ξεχνούμε ότι το 70% των νέων θέσεων εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης αφορά τις νέες τεχνολογίες. Επίσης το Δ΄  Κ.Π.Σ. είναι μια πρόκληση ακόμη και αν θα κατορθώσουμε ως νομός να εντάξουμε έργα σ’ αυτό. Σας είπα ενδεικτικά μερικά πράγματα που μπορώ να βοηθήσω. Ο κατάλογος είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Ως αναφορά τώρα τον Ρεθεμνιώτικο λαό, θα έλεγα ότι είναι αυτό που πάντα πίστευα δηλαδή ευγενής και εξαιρετικός. Ξέρετε προσωπικά ποτέ δεν χώρισα τους πολίτες σε δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους κ.λπ. Αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει και μου το ανταποδίδει με πολύ αγάπη. Η συμπεριφορά των πολιτών απέναντί μου είναι συγκινητική γι’ αυτό εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

Στους απόδημους Ρεθυμνιώτες που σας γνωρίζουν καλύτερα τι μήνυμα στέλνετε;

Το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής για τον τόπο μας. Το μήνυμα που γεννά το καινούργιο με την παρουσία του Γ. Παπανδρέου στα ηνία του ΠΑΣΟΚ  σήμερα και της κυβέρνησης αύριο. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα που όλοι μαζί κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα που όλοι μαζί κάναμε ως παιδιά στον τόπο μας. Τότε που είχαμε πιο καθαρό μυαλό να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για το Ρέθυμνο που αγαπούμε, για το Ρέθυμνο που αξίζει στα παιδιά μας. Θέλω ακόμη να τους πω ότι ξέρω πολύ καλά με πόσες δυσκολίες και αγώνες πρόκοψαν μακριά από την πατρίδα, γιατί κι εγώ είμαι μία από αυτούς. Ξέρω πόσο όλα αυτά τα χρόνια τους έλειψε η πατρίδα, όπως ξέρω ότι την κουβαλάνε μέσα τους. Τους εύχομαι λοιπόν καλή επάνοδο, να βρεθούμε έστω καις το γάμο το γλέντι το πανηγύρι. Ποτέ δεν πρέπει να πάψουμε να ονειρευόμαστε.

 

Ποιες πιθανότητες εκλογής δίνεις στον εαυτό σου;

Στη μάχη ο φαντάρος πάει για να νικήσει. Κι εγώ έχω αυτή την ψυχολογία. Πιστεύω στη νίκη, αγωνίζομαι για τη νίκη, θα νικήσω γιατί το χρωστώ στο Ρέθυμνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2007 - easyweb team