ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
 
Επικοινωνία
Forum Mεταναστών - Γυναικών Ρέθυμνο
       «Στην Ελλάδα η κοινωνία προηγείται των νόμων», είπε η Άσμα Τζουβάρα από το Σουδάν, μετανάστρια στο Ρέθυμνο, στοForum για την μετανάστευση, που διοργάνωσε η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ    Ν. Ρεθύμνης κ. Βαρβάρα Τερζάκη σε συνεργασία με το Στέκι Μεταναστών και τον Πολυπολιτισμικό Σύλλογο Κρήτης.

        Όπως είπε η κ. Τερζάκη είναι γνωστή σε όλους η συγκεκριμένη κατεύθυνση που έχει χαράξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΓιώργος Παπανδρέου και  που στοχεύει σε μια δίκαιη και ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική.

Είναι ανάγκη μαζί με την Πολιτεία και οι ίδιοι οι πολίτες να δώσουμε στους μετανάστες που ζουν στο τόπο μας την δυνατότητα, να κατακτούν συνεχώς συγκεκριμένες δυνατότητες ενσωμάτωσης τους στην κοινωνία μας, μια κοινωνία που δέχεται με ίσα δικαιώματα όλους και προάγει την συμμετοχή όλων στον καθημερινό βίο, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και θρησκείας.

         Στο Forum αυτό, συμμετείχαν γυναίκες μετανάστριες από 15 χώρες, κατατέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (ρατσισμός, βια, δίγλωσση εκπαίδευση, ασφάλιση, ανεργία κλπ) και αποφασίστηκε η δημιουργία μόνιμου Forum στο Ρέθυμνο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη «Πολυπολιτισμική» Πολιτεία.

 

 

© 2007 - easyweb team