ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
 
Επικοινωνία
Εφημ. Ρέθεμνος, 26.02.2004

ΒΑΡΒΑΡΑ  ΤΕΡΖΑΚΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 ΠΑΣΟΚ  Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

 

 

 

Ρέθυμνο 26-2-2004

 

 

 

 

 

Ερώτηση: Γιατί ασχολείσθε με την πολιτική;

Απάντηση: Γιατί είναι η ανώτερη θα έλεγα των ανθρωπιστικών επισημών έχοντας απαίτηση για μια διαρκή σύνθεση πολιτικής επιστήμης, ηθικής και Επικοινωνίας. Για την τελευταία θεωρώ ότι διασφαλίζει την ουσία αλλά και την δυνατότητα των πολιτών μέσω των Διαλόγων να συνδιαμορφώνουν και μετασχηματίζουν την κοινωνία. Ως άθρωπος της Επικοινωνίας θεωρώ ότι η εφαρμοσμένη πολιτική μου δίνει τη δυνατότητα να αφιερωθώ με όλη μου την ψυχή και την εμπειρία που απέκτησα από τη σταδιοδρομία μου στο να υπηρετήσω ολοκληρωμένα τον άνθρωπο, σεβόμενη την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα τα οποία καλούνται να επανασιμασιοδοτήσουν και να προσδώσουν τον πραγματικό ρόλο που έχει ο σύγχρονος πολιτικός. Έρχεται κάποια στιγμή όπου μέσα μας ολοκληρώνεται μια διεργασία η οποία πλέον φεύγει από το προσωπικό επίπεδο και τίθεται αυτόματα στην υπηρεσία των πολιτών. Γιατί η πολιτική είναι η ζωή μας, ο χώρος όπου συναντιόμαστε όλοι. Θεωρώ ότι πρέπει όλοι να συμμετέχωμε στην διαμόρφωση της ζωής μας.

 

 

 

Ερώτηση: Για ποιους λόγους πρέπει να ψηφίσουν εσάς;

Απάντηση: Θεωρώ ότι ως γυναίκα έχω την ευαισθησία και την ικανότητα να διαχειρίζομαι την έννοια της ζωής, ως μια συνολική φιλοσοφία για τον άνθρωπο και τον κόσμο ευαίσθητη στις κοινωνικές ανάγκες αλλά και στα σύγχρονα αιτήματα του καιρού, που ζητούν από μας ένα ρόλο πιο ανθρώπινο για τις γυναίκες, τους ασθενέστερους κοινωνικά αλλά και τους νέους. Σε όλη μου τη ζωή μέχρι τώρα αγωνίστηκα για να προβάλω και να αποδώσω στη γενέθλια γη μου, το Ρέθυμνο, αυτά που της άξιζαν στην Ελλάδα και στον κόσμο, παρουσιάζοντας τη μοναδικότητα του Κρητικού πολιτισμού και τις σύγχρονες ανάγκες του και αγωνίες του για να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, αλλά και να γίνει πρακτικά αξιοποιήσιμος. Πιστεύω ότι αποτελώ ένα μέλος του τόπου μου αναπόσπαστα δεμένου, με αυτό που ονομάζεται Κρητική ψυχή, δηλαδή αισιοδοξία, τόλμη, ηθική δύναμη, συμμετοχή σε ό,τι σύγχρονο και λειτουργικό για τον άνθρωπο και τον κόσμο.

 

Ερώτηση: Εάν χάσετε στις εκλογές θα συνεχίσετε από άλλο «πόστο» να ασχολείσθε με τα κοινά του Ρεθύμνου;

Απάντηση: Στην εικοσιπεντάχρονη πορεία μου αγωνιζόμουνα πάντοτε για τα συμφέροντα του Ρεθύμνου, της Κρήτης και της Ελλάδος.

Τώρα σε αυτή τη νέα πολιτική συγκυρία, αποτελώ επιλογή της Δημοκρατικής παράταξης και του Γεωργίου Παπανδρέου για να υλοποιήσω και να ηθικοποιήσω την πολιτική πραγματικότητα της ανοικτής κοινωνίας, του διαλόγου, της συνοχής, της συμμετοχής στην δημοκρατία.

Θα συνεχίσω έτσι κι αλλιώς να υπηρετώ το Ρέθυμνο και την Κρήτη. Θα συνεχίσω, γιατί σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που περνά ο τόπος μας, πρέπει όλοι να αγωνιστούμε γι’ αυτόν. Πέρα από αυτό που εμποδίζει, καθυστερεί και αποσπά από τους μεγάλους στόχους της πατρίδος μας.

 

Ερώτηση: Το πιο παράξενο «ρουσφέτι» που σας έχουν ζητήσει;

Απάντηση: Υπηρετώ πάντα την πόλη μου προσπαθώντας να διασφαλίσω το δίκαιο και τις ηθικές αρχές και αξίες μη διστάζοντας ποτέ να υπερασπίσω τους αδύνατους και εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

 

Ερώτηση: Εάν εκλεγείται σε ποια έργα υποδομής για το Ρέθυμνο θα δώσετε προτεραιότητα;

Απάντηση: Ανάπτυξη της ενδοχώρας, διασφάλιση της αγροτικής ανάπτυξης και τη δυνατότητα υλοποίησης έργων υποδομής τα οποία θα οδηγήσουν στο ξεπέρασμα της υποβάθμισης του τόπου μας. Σύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία έτσι ώστε ο θεωρητικός πλούτος να γίνει καρπός της και να ξαναγίνει το Ρέθυμνο η πόλη των γραμμάτων. Θεωρώ όμως ότι το βασικότερο έργο υποδομής για το Ρέθυμνο είναι να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών γιατί το ανθρώπινο δυναμικό είναι εκείνο που εξασφαλίζει και στηρίζει την ανάπτυξη και την ευημερία μίας κοινότητας.

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο: Δημοκρατίας 1-3 Ρέθυμνο

Τηλ:   2831020555,   2831020440

e-mail:   bterzaki@otenet.gr

© 2007 - easyweb team